Feestelijke opening Tuinkamer van Noord

Op donderdag 16 mei wordt de nieuwe ontmoetingsruimte in Leidschendam-Noord, de Tuinkamer van Noord, feestelijk geopend. Iedereen is welkom om vanaf 12:00 uur aanwezig te zijn bij de opening, die wordt verricht door wethouder Bianca Bremer. De Tuinkamer van Noord is in Sporthal de Fluit, Fluitpolderplein 3.

De Tuinkamer van Noord is de plek om andere mensen te ontmoeten, te helpen en plezier te maken. Het is een ontmoetingsplek voor mensen van alle leeftijden, waar je zonder aanmelding kunt binnenlopen. Er is koffie en thee tegen een kleine vergoeding.

Officiële opening 16 mei

Het programma tijdens de feestelijke opening ziet er als volgt uit:
12:00 uur Inloop en rondleiding
12:30 uur Opening door wethouder Bianca Bremer
12:40 uur Toelichting op ontstaan van de Tuinkamer en gebruik door Sportfondsen en het programma Sterk voor Noord
12:50 uur Lunch met hapje en drankje

Behoefte aan ontmoetingsruimtes

De Tuinkamer van Noord is een gedeelde plek van bewoners en professionals van verschillende (welzijns-) organisaties. Wethouder Bianca Bremer: ‘De Tuinkamer van Noord is een belangrijke plek in de wijk. Iedereen is van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 16:00 uur van harte welkom om binnen te lopen. Ik hoop dat veel inwoners dit ook gaan doen. Dat ze elkaar hier ontmoeten, samen eten of aan een activiteit mee doen. Of misschien zelf een activiteit gaan organiseren. Ik vind dit een mooie ontwikkeling voor Leidschendam-Noord.’

Het ontbrak in Leidschendam- Noord aan voldoende plekken voor jong en oud om elkaar te ontmoeten. Diverse activiteiten, zoals taallessen en huiswerkbegeleiding konden niet in Noord gegeven worden, door een tekort aan ruimte. Dat is nu veranderd. is er nu ook ruimte in de wijk. De Tuinkamer van Noord is ontstaan vanuit gesprekken tussen het programma Sterk voor Noord en Sportfondsen. Partners die hieraan meewerken zijn: bewoners, SenW, Woej, Foxtaal, E25, Sterk voor Noord en de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Kom je ook langs? Iedereen is welkom. Stuur even een mailtje naar sterkvoornoord@lv.nl om je aan te melden. Tot dan!