Zomeractiviteiten voor iedereen in Leidschendam-Noord

De zomer vieren we samen!

De zomer vieren we samen! Met die oproep worden alle inwoners van Leidschendam-Voorburg uitgenodigd mee te doen met de zomeractiviteiten tijdens de Doe mee! weken in Leidschendam-Noord. Leren zumba dansen, een hut bouwen, een potje jeu de boules of oudhollandse spelletjes doen? Meer te weten komen over bijzondere dieren, barbiekleding maken van afval, gamen en chillen of samen pannenkoeken eten. Dit en nog veel meer kan tijdens de Doe mee! weken van maandag 10 juli tot en met zondag 20 augustus. De toegang is meestal gratis en aanmelden kan via de speciale website www.doemee-lv.nl. Hier staat ook een overzicht van alle activiteiten.

Iedereen kan meedoen

De meeste activiteiten zijn gratis en aanmelden gaat heel gemakkelijk door een e-mail of appje te sturen naar de contactpersoon die bij de activiteit vermeld staat. Zo kan iedereen meedoen. “Ik ben heel blij met het afwisselende programma dat bewoners en diverse organisaties samen hebben opgesteld”, aldus wethouder Bianca Bremer. “Actie en avontuur, cultuur en elkaar ontmoeten: dat zijn de ingrediënten voor een mooie zomer. En daarvoor hoef je niet ver te reizen. In Leidschendam-Noord is er deze zomer van alles te doen, voor jong en oud.” 

INITIATIEF VAN STERK VOOR NOORD

De Doe mee! weken zijn een initiatief van het programma Sterk voor Noord, een samenwerking tussen de gemeente, bewoners en diverse organisaties in Leidschendam-Noord. Met Sterk voor Noord staat de ontwikkeling van alle bewoners van Leidschendam-Noord centraal. Van het hebben van werk tot gelukkig zijn. En van schuldenvrij leven tot fijn en veilig wonen. “De organisaties in Noord maken al jarenlang van de zomer een feest voor iedereen die thuis vakantie viert”, weet Nathalie Batelaan, gebiedsregisseur van Leidschendam-Noord. “Dit jaar pakken we de organisatie gezamenlijk op. We hebben een website, www.doemee-lv.nl, waar alle activiteiten overzichtelijk op staan en we doen samen de promotie. De meeste activiteiten vinden plaats in Leidschendam-Noord, maar ook inwoners uit andere wijken van de gemeente zijn van harte uitgenodigd om naar Noord komen. Leidschendam-Noord heeft zoveel te bieden!” 

PARTNERS

Deelnemende partijen van de Doe mee! weken zijn diverse inwoners en bewonersorganisaties, bewonersorganisatie Prinsenhofevenementen, BPG Prinsenhof, Stichting Hethuis, Saida’s Club, Bibliotheek aan de Vliet, LVvoorElkaar, stichting IBCE, jongerenorganisatie Epic Youth, Jeu de Boules vereniging Grand Cru, Kinderopvang Vlietkinderen, Sport en Welzijn, jongerenorganisatie Samen verbinden, Woej, WZH, De Fluit, Creasi dans en evenementen, Scouting Pius, Politie, Vidomes, Wooninvest, Het Bridge Home, Avalex, De Kruisheuvelkerk en Stichting Moedercentrum.  

Feestelijke start ‘Doe mee!’ weken vrijdag 7 juli

De Doe mee! weken worden feestelijk geopend op vrijdag 7 juli 2023 van 16.00 tot 19.00 uur bij De Loopplank, Prinsenhof 6 (Park Prinsenhof) in Leidschendam. Tijdens de opening geeft wethouder Bianca Bremer het officiële startschot voor de zomeractiviteiten. Er is een springkussen voor de kleintjes, muziek en dans en vrijwilligers uit de wijk zorgen voor heerlijke broodjes, salade en drankjes. Zien we je daar? Leuk als je erbij bent. Opgeven is niet nodig. 

De zomer vieren we samen!