Steunbetuiging slachtoffers aardbeving Syrië en Turkije

De aardbeving in Turkije en Syrië is een ongekende ramp. Het leven van tienduizenden mensen is volledig verwoest. Veel mensen zijn dakloos en staan letterlijk in de kou. De beelden uit de rampgebieden zijn verschrikkelijk en nauwelijks te bevatten. De verhalen die we horen zijn hartverscheurend.

We leven intens mee met iedereen die door de aardbeving is getroffen. Met alle inwoners van Leidschendam-Voorburg die in angst en onzekerheid zitten over het lot van hun familie en vrienden. En zij die al slecht nieuws hebben gekregen. Uit solidariteit met alle getroffenen hangt de Nederlandse vlag op woensdag 15 februari halfstok bij het gemeentehuis aan de Koningin Wilhelminalaan.

Het is bijzonder hartverwarmend om te zien dat er in onze gemeente verschillende inzamelingsacties zijn georganiseerd voor de hulp aan Syrië en Turkije.  Onder andere Vluchtelingenwerk Leidschendam, Stichting IBCE en Gülay Yigitdöl van het Spel- en Opvoedpunt in Kindcentrum De Waterlelie hebben een inzamelactie georganiseerd. Er zijn ook diverse landelijke inzamelingsacties opgezet. We zetten een aantal landelijke instanties voor u op een rij:

GIRO 555
Rode Kruis
Care
Oxfam Novib
Kerk in Actie
Save the Children
World Vision
IFAW

Via deze instanties kunt u doneren voor hulp aan de getroffen gebieden. Ook zijn er diverse acties door de Turkse en Syrische gemeenschappen op touw gezet. Check hun websites voor meer informatie.