Spreekuur Kenniscentrum Kind en Scheiding bij De Waterlelie

Banner Kenniscentrum Kind en Scheiding

Vanaf 1 januari 2024 is er bij De Waterlelie een spreekuur van het Kenniscentrum Kind en Scheiding. Je kunt hier gratis terecht als je vragen hebt over een scheiding waar kinderen bij zijn betrokken. Het kenniscentrum geeft advies aan ouders, mensen uit hun omgeving, zoals vrienden en familie, en professionals.

Jaarlijks krijgen ongeveer 86.000 kinderen te maken met de (echt)scheiding van hun ouders. Vaak verloopt de scheiding goed, soms wat moeizamer. Kenniscentrum Kind en Scheiding geeft advies voor, tijdens of na een scheiding.

Medewerkers

Bij het Kenniscentrum Kind en Scheiding werken naast maatschappelijk deskundigen, ook een advocaat, mediator/scheidingsspecialist, stiefcoach, scheidingscoach en psycholoog. Ze geven gratis en vrijblijvend advies. Je kunt er ook informatie krijgen over passende trainingen voor ouders of hun kinder(eren). Ouders mogen alleen komen of iemand uit hun netwerk meenemen.

Maak een afspraak

Je kunt een afspraak maken voor het spreekuur via info@kenniscentrumkindenscheiding.nl of bel naar 06 11259195.

Meer informatie over de dagen van het spreekuur bij De Waterlelie vind je op: Inloopspreekuur Kenniscentrum Kind en Scheiding. Op de kalander op deze pagina kun je ook zien wanneer de advocaat of mediator aanwezig is.

Professionals

Ook als professional ben je welkom voor anoniem overleg of om je aan te melden voor een van de modules of studiedagen. Kijk voor meer informatie op www.kenniscentrumkindenscheidig.nl

 

‘Mijn ex-partner en ik hadden het Kenniscentrum al opgezocht voordat we gingen scheiden. We hebben samen een zoon en een dochter, twee pubers, en zochten advies over hoe we hen het beste over de scheiding konden vertellen. Zo kwamen we uit bij het gratis inloopspreekuur van het Kenniscentrum Kind en Scheiding. Het was die eerste keer een lang gesprek, ruim een uur, en heel nuttig. We vertelden dat we graag rust en duidelijkheid wilden voor de kinderen, maar dat we wat verschillende gedachten hadden over hoe dit eruit zou moeten zien. Linda hielp ons direct met wat tips en stelde ons vervolghulp voor. Dat vonden we goed klinken en dus zijn we dat traject gestart.’

Gerdien, moeder

 

 

Banner Kenniscentrum Kind en Scheiding