Samen werken aan een veilige en schone wijk

Bewoners Het Huis op pad in de wijk

Donderdag 25 april trokken bewoners en medewerkers van Sterk voor Noord en partners samen de wijk in om in één ochtend Leidschendam-Noord een beetje groener, schoner en fijner te maken. Het was de tweede keer dat Sterk voor Noord deze actie organiseerde. In september dit jaar vindt er weer zo’n actie plaats.

“Natuurlijk geven we allemaal op gewone dagen ook aandacht aan fijn en veilig wonen”, legt Kim van Bregt uit. Zij regelde de actie namens de gemeente. “Zo’n actie is niet alleen bedoeld om problemen die er zijn op te lossen. Het is ook een signaal aan de bewoners dat we het belangrijk vinden dat Noord een fijne en veilige plek is om te wonen. En dat bewoners daar ook een rol bij spelen.”

Succes

De actie was een succes!! In drie uur tijd werd er hard gewerkt!

  • Buurtbewoners en medewerkers van Het Huis ruimden het zwerfafval op straat en in het groen op.
  • Samen met buurtbewoners vrolijkte de dienst Groen van de gemeente saaie plekjes in de buurt op door het planten van vrolijk bloeiende plantjes.
  • Buurtambassadeurs (vrijwilligers uit de wijk) gingen op pad om buurtbewoners voorlichting te geven over het voorkomen van overlast door plaagdieren.
  • Handhaving haalde kapotte fietsen op.
  • Niet-aangemeld en bijgeplaatst grofvuil werd gecontroleerd

Veel bewoners kwamen langs bij het standje van Sterk voor Noord om een praatje te maken of een idee achter te laten in de ideeënbus. Heb jij ook een idee om Noord mooier en veiliger te maken? Of wil je bij de volgende actie ook een steentje bijdragen? Je ideeën en je hulp zijn altijd welkom! Stuur een mailtje naar sterkvoornoord@lv.nl.

Bewoners Het Huis op pad in de wijk