Samen in actie voor Noord

Wijk Prinsenhof

Donderdagochtend 25 april is er een speciale actie in Leidschendam-Noord. Op deze dag zet de gemeente zich extra in om de leefbaarheid in de wijken Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel te verbeteren. Ook Wooninvest, Vidomes, Woej, Avalex, de politie, Sport & Welzijn en Het Huis doen mee.

Een leefbare wijk is een wijk waar het fijn en veilig is om te wonen en te werken. En waar buurtgenoten zich met elkaar verbonden voelen. Buurtbewoners én organisaties zoals gemeente, woningbouwverenigingen en welzijnsorganisaties zorgen er samen voor dat een wijk fijn en veilig is. Daarom trekken zij op 25 april samen op en gaan met elkaar de wijk in.

SIGNAAL

“Natuurlijk geven we allemaal op gewone dagen ook aandacht aan fijn en veilig wonen”, legt Kim van Bregt uit. Zij regelt de actie namens de gemeente. “De actie is niet alleen bedoeld om problemen die er zijn op te lossen. Het is ook een signaal aan de bewoners dat we het belangrijk vinden dat Noord een fijne en veilige plek is om te wonen. En dat bewoners daar ook een rol bij spelen.”

ACTIES

Er is een lijst gemaakt met klussen voor deze actie. De volgende acties staan donderdagochtend 25 april op het programma
• Zwerfafval opruimen
• Afval uit het water halen met behulp van een bootje
• Plantjes planten op kale plekken
• In winkelcentrum Prinsenhof staan wijkagenten klaar om met u in gesprek te gaan
• Buurtambasadeurs gaan samen met een medewerker van Avalex langs de deuren om voorlichting te geven over het scheiden van afval en hoe we overlast van ratten en meeuwen kunnen voorkomen

Doe mee!

Wilt u helpen, dan bent u van harte welkom. Inloop is vanaf 9:30 uur.
Locatie: Sportcafé van sporthal de Fluit, Fluitpolderplein 3
Datum: donderdag 25 april
Tijd:
• Inloop vanaf 9:30 uur
• Activiteiten van 10:00 tot 12:00 uur.
• Afsluiten met een broodje tot 12:30 uur

Geef je snel op via e-mail: sterkvoornoord@lv.nl. Heb je ideeën hoe we Noord veiliger, fijner en schoner kunnen maken? Dan horen we ook graag van je.

TWEEDE KEER

Het is de 2e keer dat deze actie plaatsvindt. De 1e keer was in september 2023. Lees het verslag van deze dag op onze webpagina: samen werken aan een schone wijk. De actie is een initiatief van het programma Sterk voor Noord en sluit aan bij de ambitie van het programma om van Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel wijken te maken waar inwoners prettig en veilig wonen.

Wijk Prinsenhof