Kom in actie tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart

Op zaterdag 18 maart 2023 is alweer de 21e Landelijke Opschoondag. Samen met vrienden, familie en buren steekt Nederland de handen uit de mouwen, en maken we onze straten, parken, pleintjes en vijvers schoon. Want hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden. Doe je ook mee?

Acties in Leidschendam en Voorburg

In onze gemeente zijn al diverse acties aangemeld op de website www.nederlandschoon.nl. In de wijk Prinsenhof wordt weer een schoonmaakactie georganiseerd door actieve bewoners, in samenwerking met het programma Sterk voor Noord.

Het programma ziet er als volg uit:
12:30 - 13:00 uur: Verzamelen bij S&W locatie "de loopplank" in park Prinsenhof (naast het basketbalveld)
13:00 - 15:00 uur: Opruimen in teams van max 10 personen in 4 verschillende delen van het hoogbouw gedeelte
15:00 - 17:00 uur: Afsluiting met hapje en drankje en live muziek

Tussen 12:30 en 14:30 uur staat er een informatiekraam van Avalex bij de Plus supermarkt (Prins Frederiklaan 185). Je kunt hier terecht over informatie over afval scheiden. Meedoen met deze opschoonactie is nog steeds mogelijk! Aanmelden kan via b.p.g.prinsenhof@gmail.com.

Ook in de omgeving Bovenveen en Voorburg Noord gaan actieve bewoners aan de slag om zwerfvuil op te ruimen. Zij verzamelen rond 09:15 uur en eindigen rond 11:00 uur. Ook u kunt een handje helpen! Sluit u aan bij een van de bovenstaande acties of registreer uw eigen actie of schoongebied op www.nederlandschoon.nl

Initiatieven ondersteunen
De gemeente Leidschendam-Voorburg doet mee aan de Landelijke Opschoondag door initiatieven te ondersteunen. Alle initiatieven zijn welkom! De gemeente faciliteert door het beschikbaar stellen van onder andere grijpers, ringen en vuilniszakken. Daarnaast worden de vrijwilligers op deze dag getrakteerd op een drankje met iets lekkers. 

Het schoonhouden van je wijk is iets waar je je het hele jaar voor in kunt zetten. Raap tijdens je wandeling eens een rondslingerend blikje, plastic flesje of ander zwerfafval op. Alle beetjes helpen om jouw buurt een stukje mooier te maken!

Heb je schoonmaakmaterialen nodig, laat het aan de gemeente weten, zij stelt gratis opruimmateriaal ter beschikking. Neem contact op met de heer Van Slooten via telefoonnummer 14 070 of vul het contactformulier in op www.lv.nl/contact.