Kind naar Gezonder Gewicht

Spelende kinderen

Stichting Jogg, GGD Haaglanden, JGZ ZHW en gemeente Leidschendam-Voorburg werken samen aan de aanpak Kind naar Gezonder Gewicht. Met deze aanpak is er speciale aandacht voor kinderen met overgewicht of obesitas en hun persoonlijke omstandigheden.

Spelen er problemen die het overgewicht veroorzaken of in stand houden? Bijvoorbeeld schulden of werkeloosheid binnen het gezin. Eén centrale zorgverlener zoekt het uit en haalt daarna de juiste specialist uit het zorg- en sociaal domein erbij. Samen met andere specialisten zetten de centrale zorgverleners zich in om de gezondheid en leefstijl van het kind te verbeteren.

Centrale zorgverlener

Sinds januari 2022 zijn de jeugdverpleegkundigen als centrale zorgverlener aan de slag op IKEC De Waterlelie, basisschool De Margriet, basisschool de Tandem en samenwerkingsschool Emmaüs. Ze hopen dat er over een paar jaar een stuk minder kinderen met overgewicht wonen in Leidschendam-Noord.

Vragen?

Ben je ouder en heb je vragen over het gewicht van je kind? Neem dan contact op met Larissa Stadman (centrale zorgverlener) via info@jgzzhw.nl.

Ben je zorgverlener en constateer je overgewicht bij een kind, kom dan in actie. Bespreek je zorgen met de ouder en het kind. Staat de ouder open voor ondersteuning? Meld het gezin dan aan via het aanmeldformulier op de website van de JHZZHW: www.jgzzhw.nl/professionals/gezonder-gewicht

 

 

Spelende kinderen