Gemeentebestuur in gesprek met inwoners

burgemeester in gesprek

Dinsdag 11 juli 2023 was het druk in de kantine van Sporthal De Fluit. Zo’n 50 inwoners, de burgemeester en wethouders kwamen bij elkaar om gezamenlijk te koken en te eten. Het college vindt het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van wat er speelt in de wijken. Aan tafel was er alle tijd voor goede gesprekken. De maaltijd was heerlijk, voorbereid door de Culinaire Moeders uit Leidschendam-Noord. Deze avond was de start van meer niet officiële gesprekken die het college de komende tijd wil organiseren.

eten aan tafel

Fotografie: Robin Thoma

Jongeren uit Stompwijk gingen bijvoorbeeld in gesprek met burgemeester Martijn Vroom om te praten over de problemen waar zij tegenaan lopen. Een van hen loopt binnenkort een dagje met de burgemeester mee om te zien wat een burgemeester allemaal doet. Ook Vlietwensen was aanwezig en sprak met verschillende inwoners over mogelijkheden voor financiële ondersteuning. Wethouder Philip van Veller had uitgebreide gesprekken met vrijwilligers van het Voedselbos in Voorburg -Noord en raadde hen aan om hun verhaal te presenteren bij verschillende netwerken voor extra vergoeding.

Verbinding tussen buurten

Deze avond zorgde ook voor contact tussen verschillende buurtverenigingen, bewonerscommissies en vrijwilligers. Vrijwilligers uit Bovenveen gaan hun krachten samenvoegen om zich nog meer in te zetten voor Spaanstalige bewoners van de wijk. Vrijwilligers uit Leidschendam-Noord zijn gekoppeld aan de buurtvereniging in Leidschendam-Zuid. Samen kijken ze of ze ontmoetingsmogelijkheden kunnen maken voor vrouwen met een migratieachtergrond in Zuid, zodat ze niet helemaal naar Noord hoeven te reizen voor een ontmoeting.

Koffieochtenden

In de maand november organiseert het gemeentebestuur koffieochtenden in alle dorpskernen (Leidschendam, Voorburg en Stompwijk). Wilt u kennismaken met de burgemeester en wethouders, of eens praten over een idee of initiatief waar u mee rondloopt? Of wilt u vertellen waar u tegenaan loopt of waar u blij van wordt? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar communicatie@lv.nl of  sterkvoornoord@lv.nl en we houden u op de hoogte van de koffieochtenden. Geef in uw e-mail aan waarover u wilt praten en in welke wijk u woont.

burgemeester in gesprek