FEEST BIJ DE PLINT (Eid al-Fitr)

Flyer Eid al-Fitr feest

Zondagmiddag 7 mei 2023 is er in wijk- en dienstencentrum De Plint een feest ter gelegenheid van het einde van de Ramadan (Eid al-Fitr). Speciaal voor deze gelegenheid is De Plint omgetoverd in Oosterse sferen à la ‘1001 Nacht’, het beroemde sprookje van Scheherazade.

Kom je ook?

Iedereen uit Leidschendam-Noord is van harte uitgenodigd op dit Oosterse feest met Arabische hapjes, koffie en thee. Je ontmoet je buurtgenoten en kunt meedoen aan diverse activiteiten. Op de foto met Scheherazade? Je nagels laten doen of een hennep tattoo laten zetten? Het kan allemaal! Ook aan de kleintjes is gedacht. Zij kunnen spelletjes doen, knutselen of zich laten schminken.

De toegang is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Initiatief

De Ramadan, die dit jaar eindigde op 21 april, wordt traditioneel gevierd in familiekring. De dagen na de Ramadan staan dan ook in het teken van familiebezoek. Het feest in De Plint vindt daarom begin mei plaats. Het idee voor het feest is geboren tijdens de viering van de Internationale Vrouwendag op 8 maart dit jaar. Toen kwam naar voren dat veel vrouwen de onderlinge verbinding in Leidschendam-Noord missen. Ahlaam Almoussa van het Moedercentrum en wijkbewoonster Ingrid Jerphanion zijn met elkaar in gesprek gegaan en besloten de handen ineen te slaan en activiteiten te organiseren die een brug kunnen slaan tussen bewoners met een diverse achtergrond.

Flyer Eid al-Fitr feest