Aftrap project ‘Groente.. Zet je tanden erin’

Peuters aan tafel met groente

Maandag 5 februari was de aftrap van het project ‘Groente… zet je tanden erin’ bij Vlietkinderen in Kindcentrum De Trampoline met wethouder Van Eekelen. Het doel van het project is peuters te stimuleren om verschillende groentes te leren proeven.

Peuters krijgen tijdens het project elke dag de mogelijkheid om verschillende groentes te proeven. Ze krijgen in totaal acht verschillende groentes aangeboden. Als ze vijf keer groente geproefd hebben, krijgen de kinderen een diploma en mogen ze een kroontje op. Ze krijgen ook een recept mee naar huis. Als ze alle acht groenten hebben geprobeerd en hun groente diploma's hebben behaald, krijgen de kids een speciaal groente opbergboxje mee naar huis.

Meer keren proeven

Doel van het project is om kinderen meerdere keren verschillende soorten groente te laten proberen. Ze moeten een aantal keer de smaak van een groente proeven, voordat ze het lekker gaan vinden. Dat lukt soms thuis niet. Het is belangrijk dat kinderen  verschillende soorten groenten leren eten om diverse soorten vitamine en mineralen binnen te krijgen.

Het project duurt drie maanden. Wethouder van Eekelen was aanwezig bij het eerste proefmoment.  “Het eten van voldoende groente zorgt voor een betere gezondheid van de kinderen. Door spelenderwijs groente toe te voegen aan het dagelijks ritme leren de kinderen hier meer over. Dat is natuurlijk geweldig! We zijn dan ook trots om als gemeente hieraan bij te dragen.” – Wethouder Astrid van Eekelen

“Bij Vlietkinderen is gezonde voeding een van de speerpunten. Bij onze 0-4 opvanglocaties eten de kinderen tussen de middag een warme groentelunch. We vinden het fijn dat De Trampoline met dit programma een bijdrage kan leveren aan de smaakontwikkeling van onze kinderen.” – Femke Stadhouders, manager Kindcentrum De Trampoline

Samenwerking

Het project ‘Groente… zet je tanden erin’ is ontwikkeld door JOGG Nederland in Limburg en wordt ondersteund door de Aldi. De ouders krijgen vouchers voor gratis groente bij de lokale Aldi supermarkt.

Peuters aan tafel met groente