SEV, Sport en Vriendschap

logo SEV

Voorzitter Harry Oldersma noemt zijn club ‘eigenlijk gewoon een voetbalvereniging, die geen problemen op kan lossen’. Toch kan voetballen absoluut helpen als je meer zoekt dan alleen sportief bezig zijn. Vandaar dat SEV graag meedoet aan Sterk voor Noord! 

logo SEV

“Op onze club is iedereen welkom!”

SEV Harry Oldersma

Waarom doet SEV mee aan Sterk voor Noord? 

“Allereerst omdat het heel logisch is dat wij meedoen. Onze voetbalvelden liggen in de achtertuin van de wijken van Leidschendam-Noord. Veel van onze leden wonen in deze wijken, dus wij hebben een sterke band met Noord. 

Wij vinden het belangrijk dat de politiek het belang van samen sportief bezig zijn begrijpt en die voordelen ook gebruikt. Ik denk dat Sterk voor Noord daarbij kan helpen. 

Verder wil ik er niet te ingewikkeld over doen. Wij zijn eigenlijk gewoon een sportvereniging, die graag een handje wil helpen als dat kan. Maar de echt zware problemen oplossen, daar zijn andere mensen veel beter in.”  

Wat kunnen inwoners van Noord verwachten van SEV? 

“Natuurlijk is sport heel goed voor je gezondheid. Als je je fit voelt, kijk je anders de wereld in. Maar ik merk dat het vooral jongeren ook een belangrijke structuur biedt. Zeker als het thuis of op school niet helemaal niet lekker gaat, is het fijn om te weten dat je twee keer per week gaat trainen en wanneer je een wedstrijd moet spelen. Dat geeft houvast en rust in je hoofd. En, ook belangrijk: een teamsport vraagt discipline. Je moet op tijd je bed uit, je kunt niet te laat verschijnen bij een training of wedstrijd. Dan heb je er niet alleen zelf last van, maar is je hele team de pineut. Zeker vandaag de dag is het leren van discipline heel belangrijk om goed mee te draaien in de samenleving.”  

Wat is bijzonder aan SEV? 

“Wij zorgen ervoor dat iedereen zich hier thuis kan voelen. Wat je achtergrond ook is. Ook als je een kleine beurs hebt ben je net zo welkom als mensen die wat meer te besteden hebben. Dat geldt voor onze leden, maar ook voor ouders en bekenden die komen kijken naar een wedstrijd. Met een Ooievaarspas krijg je korting: je betaalt dan bijvoorbeeld de helft van het lidmaatschap. Soms is het lidmaatschap zelfs gratis. Op onze club kun je even lekker rustig gaan zitten en bijkletsen. SEV is een plek waar je vrienden maakt. De trainer ziet waar de talenten zitten. Je kunt bijvoorbeeld scheidsrechter of trainer worden.” 

Meer informatie

E-mail: secretarissev@gmail.com 
Telefoon: 070 327 8972