MKB LV

Logo MKB

MKB Leidschendam-Voorburg heeft nog niet veel direct contact met inwoners van Noord. Maar dat gaat snel veranderen, als het aan voorzitter Benedikte Zijlstra ligt. “Als je een eigen bedrijf hebt, of wilt starten, of als je op zoek bent naar werk, kun je bij ons terecht!” 

 

Logo MKB

“Ondernemerschap zorgt voor bedrijvigheid én werkgelegenheid!”

MKB LV Benedikte Zijlstra

Waarvoor kunnen inwoners van Noord bij MKB-LV terecht? 

“Dat kan heel verschillend zijn. Soms loop je als ondernemer aan tegen dingen, waar je hulp bij kunt gebruiken. Je wilt een bedrijf starten, maar weet niet precies wat daar allemaal bij komt kijken bijvoorbeeld. Of je zaak loopt niet zo goed en je kunt wat tips gebruiken. Dan kun je bij ons aankloppen. Maar misschien ben je zelf op zoek naar werk en weet je niet waar je moet beginnen met zoeken. Ook dan kun je bij ons terecht. We denken graag met je mee en helpen je op weg.” 

Waarom hebben jullie getekend voor Sterk voor Noord? 

“Wij zijn er voor ondersteuning van alle ondernemers, dus ook voor mensen met een bedrijf in Noord. Het programma Sterk voor Noord zorgt ervoor dat politiek, ondernemers en inwoners elkaar leren kennen en beter gaan begrijpen. Dat is handig op verschillende vlakken. Natuurlijk werkten wij al jaren samen met de gemeente, woningbouwcorporatie en enkele ondernemers, maar wij merken dat die onderlinge verbinding beter mag worden. Je spreekt soms letterlijk en figuurlijk een andere taal. En we weten elkaar nog lang niet altijd te vinden. Vandaar dat wij het een goed idee vonden om mee te doen aan Sterk voor Noord.”  

Waarom is MKB-LV belangrijk voor Noord? 

“Het is voor de economie van een buurt heel belangrijk om gezonde bedrijven te hebben. De eigenaars van de winkels en bedrijven uit de wijk hebben dan genoeg omzet en kunnen dan blijven bestaan. Dat maakt het dagelijks leven van de inwoners ook veel makkelijker. Je kunt om de hoek terecht voor je boodschappen, kleding en diensten zoals een kapper of schoonheidsspecialiste. En hoe fijn is het als je dichtbij huis in je vertrouwde buurt kunt werken?!”  

Heb je een voorbeeld van de rol die MKB-LV kan spelen? 

“Er is op dit moment sprake van een behoorlijk personeelstekort. Ik ken verschillende ondernemers die hun zaak een of meer dagen moeten sluiten omdat ze geen personeel hebben om het bedrijf te bemannen. Ik denk dat wij een betere verbinding kunnen leggen tussen de ondernemer en de mensen die op zoek zijn naar werk. Breng ze in contact met elkaar. Als zij elkaar bijvoorbeeld spreken tijdens een netwerkontbijt, leren ze elkaar kennen en ontstaat er vanzelf beweging.  

Maar wij kunnen ook meedenken over kansen die er liggen, maar nog niet gebruikt worden. Stel je voor dat we de rustige uren op een sportschool kunnen aanbieden aan mensen die geen werk hebben? Door te sporten gaan zij zich beter voelen en worden ze zelfverzekerder. Het geeft ritme aan een dag en het kan de kans om weer aan het werk te gaan vergroten. En ook voor de sportschooleigenaar is het fijner om een volle zaak te hebben.”  

Wanneer hebben jullie je doel bereikt? 

“Als iedere bewoner van Noord weet wat wij doen en ons weet te vinden met allerlei vragen over ondernemen en werken. Maar ook als alle samenwerkingspartners nog beter zijn gaan samenwerken en elkaar versterken. Daar hebben we allemaal profijt van. Gemeente, ondernemers en bewoners: we hebben elkaar allemaal nodig!”

Meer informatie

Contactpersoon: Secretariaat  
E-mail: secretariaat@mkb-lv.nl 
Telefoon: 06 5533 7257