MboRijnland

Logo mboRijnland

Teamleider Onderwijs Servicecentrum Kim Meijndert van mboRijnland vindt haar baan de leukste die er is. Samen met haar adviseurs zorgt ze ervoor dat ook studenten die in een moeilijke situatie zitten een diploma kunnen halen. De belangrijkste sleutel tot succes? “Er voor zorgen dat een student zich gezien en begrepen voelt!”

 

 

Logo mboRijnland

 “Wij willen dat iedere student met een diploma de deur uit gaat!”

MboRijnland Kim Meijndert

Wat betekent mboRijnland voor de bewoners van Noord?

“MboRijnland heeft locaties op verschillende plaatsen in de regio. Onze studenten komen niet alleen uit Leidschendam. Op onze vestiging aan het Fluitpolderplein worden de opleiding servicemedewerker en diverse economische opleidingen aangeboden. Dat we vlak naast de Mall zitten heeft zeker voordelen. Daar liggen bijvoorbeeld kansen voor stages en er wordt samengewerkt met diverse ondernemers die hier zijn gevestigd.

Wat is bijzonder aan jullie aanpak?

“Wij besteden veel aandacht aan onze studenten. Wij vinden het belangrijk dat iedere student de kans krijgt om een diploma te halen, hoe moeilijk zijn of haar situatie ook is. We komen verschillende soorten problematiek tegen. Er zijn studenten die mantelzorger zijn, een beperking hebben of het thuis niet breed hebben. Samen met mijn team, de onderwijsteams en de student proberen we een goede balans te vinden tussen school, werk en privé. Uiteindelijk willen we dat de student de kans krijgt om succesvol de studie te doorlopen.

Hoe kan Sterk voor Noord daarbij helpen?

“Wij werken samen met Sport en Welzijn en sluiten aan bij andere projecten in de regio zoals bijvoorbeeld Kansrijke Start. Verder zijn wij regelmatig in gesprek met de gemeente om ideeën uit te wisselen en te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ik zie kansen in het nieuwe gebouw van de bibliotheek. Dat zou een fijne studie- en ontmoetingsplek kunnen zijn voor onze studenten. Ook de bewoners van Noord zelf zijn een belangrijke partner. Door goed op elkaar te letten en elkaar te helpen, kunnen zij het leven in de wijk fijner maken.”

Zijn er al sucessen geboekt door die samenwerking?

“We zien dat er veel verzuim is onder onze studenten.  Vanuit de gemeente hebben we de afgelopen 2 jaar subsidie ontvangen om bij studenten langs te gaan die veel verzuimen en hierdoor voor school uit beeld dreigen te raken. We hebben hierin samengewerkt met Sport en Welzijn en Schoolformaat. Door de student te laten zien dat wij hen missen, voelen zij zich gezien. Hierdoor is de drempel voor hen lager om weer naar school te komen. Sport en Welzijn heeft een Fit en Stressless programma ontwikkeld waar wij studenten voor kunnen aanmelden. Studenten die wel wat mentale ondersteuning kunnen gebruiken, melden wij hiervoor aan.” 

Meer informatie

Contactpersoon: Kim Meijndert

Fluitpolderplein 7

2262 ED Leidschendam

Openingstijden:

8:30 tot 17:00 uur

Telefoonnummer: 088 222 1777

Website: www.mborijnland.nl

E-mail: info@mborijnland.nl