LV-Boxing

Logo LV Boxing

Eigenlijk is Nabil Sadeqi zaalarts bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Maar hij bokst ook graag. Toen zijn hobby uitgroeide tot een grote club enthousiaste boksers werd de trainingsruimte te klein. Hij richtte  samen met een vriend LV-Boxing op en verhuisde naar de Dobbelaan. Daar traint hij met 12 vrijwilligers, buurtbewoners uit de wijk. Boksen is goed voor jong én oud, vindt hij. “Boksen geeft je zelfvertrouwen, verlaagt stress en het maakt je mentaal en lichamelijk sterker.”

Logo LV Boxing

 “Ook jouw kind kan zomaar een verborgen talent zijn!

LV Boxing Nabil Sadeqi

Wat betekent lv-boxing voor de bewoners van noord?

“Wij proberen iedereen te stimuleren om in beweging te komen. Dat is zoveel beter dan rondhangen op straat of thuis op de bank zitten. Je werkt aan je gezondheid, leert discipline en bent gewoon lekker bezig. Als ik zie hoe jongens die bij ons komen trainen een stuk beter in hun vel gaan zitten, ben ik blij. Sommigen kwamen binnen als straatjongen, maar zijn nu onze beste trainers. Daar ben ik heel trots op, daar doe ik het voor. Iedereen is welkom bij ons. Ook als je geen geld hebt, kun je bij ons trainen. Dankzij de Ooievaarspas hoef je dan bijna niets te betalen. Dat weet nog niet iedereen.”

welke uitdagingen zie je in noord?

“Asielzoekers, of mensen met weinig geld hebben vaak niet zoveel contact met hun buren. Dan is sport heel goed om onder de mensen te komen. Ook oudere mensen mogen niet vergeten worden. Ik zie tijdens mijn werk als arts hoe belangrijk het voor hen is om in beweging te blijven. Voor de coronatijd hadden wij wel meer sporters. Na de lockdown is het aantal teruggelopen. Het is soms moeilijk om bepaalde doelgroepen te bereiken, voor wie het ook goed is om te gaan sporten. Dat proberen we met leuke acties, die we met social media onder de aandacht brengen. Gelukkig werkt mond-op-mondreclame ook goed.”

waarom doe jij mee aan sterk voor noord?

“Ik ben zelf ooit met LV-Boxing gestart omdat ik mensen uit Noord graag wilde helpen om zowel lichamelijk als geestelijk sterker te worden. Inmiddels zijn we met meer vrijwilligers, die zich daar ook graag voor inzetten. Ik denk dat Sterk voor Noord kan helpen om de wijk fijner te maken om in te leven. De verschillende partners van het project kunnen elkaar beter leren kennen. Dat is goed. Je kunt iemand met een vraag dan makkelijker wijzen op de mogelijkheden van een andere partner. Er is nog veel onbekendheid en soms zien we elkaar teveel als concurrent. Als we meer samenwerken wordt het makkelijker om oplossingen vinden voor bepaalde vraagstukken, of om leuke activiteiten te organiseren voor de wijk.”

Alhosini Manaar - hoofdtrainer

Alhosini Manaar - hoofdtrainer

wat kunnen bewoners zelf doen om het leven in de wijk beter te maken?

“Ouders hebben een belangrijke rol. Ik wil hen vragen om goed naar hun kind te kijken. Weet je precies wie je in huis hebt? Als je oplet, zie je dat ieder kind wel een verborgen talent heeft. Dat kan van alles zijn: muziek, schrijven, dansen, tekenen of boksen. Stimuleer je kind om iets met dat talent te doen. Positieve aandacht geeft je kind zelfvertrouwen en laat het groeien. Dat geeft een mooie start voor de toekomst!”

wat zou je in 2026 willen hebben bereikt?

“Wij willen graag een locatie die echt is ingericht om er te sporten. Ik hoop dat we dan nog meer talenten bij ons kunnen laten sporten. Wij zitten nu in een oud schoolgebouw en groeien een beetje uit ons jasje. Soms staan de mensen zelfs in de gang te trainen, dat is niet de bedoeling natuurlijk!”

Meer informatie

Contactgegevens:

Dobbelaan 4

2262 EA Leidschendam

Telefoonnummer: 06 3309 2948 

Openingstijden:

ma - woe: 18:00 tot 21:00 uur

Website: www.lv-boxing.nl

E-mail: contact@lv-boxing.nl