Kredietbank Nederland

Logo Kredietbank Nederland

Er zijn steeds meer mensen die moeite hebben om rond te komen. Ook in Leidschendam-Noord. Relatiemanager Anneke Suvee en klantmanager Maurice Arends van de Kredietbank Nederland helpen mensen op weg naar een schuldenvrij leven. “Financiële problemen kunnen allerlei oorzaken hebben. Daar hebben wij begrip voor. Wij veroordelen niet en gaan samen met de klant op zoek naar de beste oplossing voor zijn problemen.”

Logo Kredietbank Nederland

 "Het maakt niet uit hoe hoog de schulden zijn: het levert altijd stress op. Daarom willen wij mensen graag zo vroeg mogelijk helpen.”

 

 

 

Anneke Suvee en Maurice Arends

Waarvoor kunnen inwoners van Leidschendam-Noord bijde Kredietbank Nederland terecht?

“Wij bieden mensen hulp bij geldzaken”, vertelt Maurice. “Dat kan van alles zijn. We beantwoorden vragen over geldzaken en ondersteunen mensen met budgetbeheer. En we bieden hulp aan mensen die schulden hebben. Soms is iemand al geholpen met advies, soms moeten we betalingsregelingen treffen. Dat is afhankelijk van de persoon en de situatie. Het doel is altijd een schuldenvrij leven.” Anneke vult aan: “We zijn een landelijke stichting die voor 90 gemeenten de schuldhulpverlening uitvoert. De ondersteuning van de Kredietbank Nederland is gratis.”

Waarom is de Kredietbank Nederland partner van Sterk voor Noord?

Anneke: “Als partner benadrukken we dat we ons willen inspannen om mensen uit Noord te helpen naar een schuldenvrij leven én een gezonde financiële toekomst. Daarvoor werken we graag samen met de andere partners in de wijk. We vinden het belangrijk dat zij weten wat we doen en wat onze aanpak is. Veel partners hebben contacten met bewoners met geldzorgen en kunnen hen in een vroeg stadium naar ons doorverwijzen. Maar niet iedereen weet wat we doen en wat onze aanpak is. Daarom gaan we in 2024 bijeenkomsten voor de partners organiseren en kennis delen. Wij zien hen als de oren en ogen in de wijk.”

Maurice: “We willen ook zo vroeg mogelijk hulp bieden. Het maakt niet uit hoe hoog de schulden of achterstanden zijn: het levert altijd stress op. Mensen hebben zorgen, slapen slecht en krijgen allerlei gezondheidsklachten. De eerste stap is vaak het moeilijkst. Mensen schamen zich voor hun problemen, durven niet of zien op tegen het traject.”

 

Waarom zien mensen op tegen schuldhulpverlening?

Maurice: “Mensen denken vaak dat schuldhulpverlening een heel zwaar traject is. Dat de auto en de hond de deur uit moeten en dat ze niets meer hebben om van te eten. Dat taboe willen we doorbreken. Natuurlijk, het is geen vakantie en het is niet makkelijk. Maar je krijgt een realistisch bedrag om van te leven. En na 18 maanden ben je schuldenvrij. We kijken ook naar de toekomst. Als het nodig is krijg je een budgetcoach die je helpt om schuldenvrij te blijven.”

Anneke: “We horen vaak dat het eerste gesprek meeviel. ‘We kregen niet op ons donder’ zeggen mensen dan. Wij veroordelen niet: wij snappen dat het leven soms zo loopt dat er financiële problemen ontstaan. Wij willen graag dat mensen de stap naar ons maken voor een eerste gesprek. Om samen te bespreken wat de weg naar de beste oplossing is. Je hoeft dan ook niet met alle papieren en bonnen langs te komen. We gaan eerst praten en op zoek naar een oplossing. En dan krijg je daarna ook tijd om na te denken of die oplossing bij je past.””

Wat willen jullie bereiken in Noord?

“We hopen dat meer mensen weten wat we doen en hoe we dat doen. Zichtbaar zijn speelt daarbij een belangrijke rol. Een artikel in het huis-aan-huisblad is natuurlijk leuk en goed, maar niet iedereen leest zo’n krantje. Daarom vinden we het zo belangrijk dat ook de partners van Sterk voor Noord weten wat we te bieden hebben, zodat ze inwoners die ons nodig hebben snel kunnen verwijzen. Wij willen mensen graag goed en snel helpen, zodat ze minder lang in de stress zitten om hun financiële situatie.”

De Kredietbank is een van de partners die deelneemt aan het wekelijkse PING-loket; een spreekuur voor mensen uit Leidschendam-Noord met vragen over geldzaken. Kijk voor meer informatie op onze website bij PING-loket voor geldzaken.

Meer informatie

Contactpersoon: Maurice Arends 

Kredietbank Nederland 

p/a/Service centrum Leidschendam

Koningin Wilhelminalaan 2

2264 BM  Leidschendam

Website: www.kredietbanknederland.nl

Telefoonnummer: 070-3008834 of 088-6262777 

E-mail: Leidschendam-Voorburg@kbnl.nl