FutureWorks The Hague

Logo Future Works

Studenten van een aantal opleidingen van de hogeschool InHolland Den Haag werken samen met bedrijven, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan haalbare opdrachten uit de praktijk. `Een win-win situatie`, vindt Edwin Wilkens, manager Future Works The Hague. “Het motiveert en inspireert onze studenten om met echte praktijkproblemen aan de slag te gaan. En de praktijk is geholpen met goed en praktisch toepasbaar advies.”

 

Logo Future Works

 "Bewoners uit Noord voelen zich gehoord en gezien door onze studenten. Dat maakt het voor onze studenten extra waardevol.”

 

 

Edwin Wilkens

Wat doet Future Works The Hague in Noord?

“Studenten van hogeschool InHolland Den Haag zijn elke maandagochtend te vinden in de bibliotheek aan het Fluitpolderplein. Iedereen kan daar terecht bij het juridische en financiële spreekuur. Studenten helpen bij vragen over bijvoorbeeld schulden en kwijtschelding. Ook helpen ze bij de belastingaangifte en het aanvragen van en vragen over toeslagen. Onze studenten geven ter plekke advies en kunnen ook altijd een van de docenten inschakelen om een vraag of probleem verder uit te diepen. Zo helpen we elke week een aantal bewoners uit Noord een stapje verder. En dat wordt gewaardeerd. We eten hier veel chocola die we als dank van de bewoners krijgen 😉.”

Wat betekent deze ervaring voor de studenten?

“Voor onze studenten is meewerken aan dit spreekuur een waardevolle ervaring. Het motiveert hen enorm om daadwerkelijk mensen te helpen en vanuit de praktijk te leren. We horen vaak dat ze het gevoel hebben het verschil te maken, zich echt betrokken te voelen bij wat er speelt in de samenleving. Die ervaring willen we onze studenten als hogeschool graag meegeven omdat wij denken dat de maatschappij behoefte heeft aan young professionals die impact willen maken.”

Wat zijn jullie ambities voor het komende jaar?

“We willen naast juridisch advies, meer diensten gaan aanbieden. We hebben plannen voor een business loket. Tijdens een van onze gesprekken met het programma Sterk voor Noord hoorden we van jongerenwerkers dat zij regelmatig jongeren in de wijk spreken die graag een eigen onderneming willen beginnen. Daar komt natuurlijk wel een en ander bij kijken en daar hebben ze vragen over. Daar kunnen we jongeren uit Noord prima bij helpen. Ook kunnen bedrijven uit de wijk bij ons terecht met verschillende vraagstukken. Duurzaamheid is bijvoorbeeld een faagstuk waar zij mee kunnen zitten. Maar we geven ook ondersteuning. Bijvoorbeeld bij het berekenen van kosten of het (her)schrijven van een businessplan. We werken graag samen met Sterk voor Noord om de bewoners en bedrijven in de wijk verder te helpen.”

Meer informatie

Contactpersoon: Edwin Wilkens 

Hogeschool Inholland Den Haag 

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag

Website: www.inholland.nl/denhaag

Telefoonnummer: 06 2111 5424

E-mail: edwin.wilkens@inholland.nl