Heb je problemen? Je staat er niet alleen voor!

Participatieconsulenten Tom en Mandy

Iedereen heeft wel eens hulp nodig. De een ligt wakker van de geldzorgen, een ander voelt zich alleen. Weer een ander heeft hulp nodig bij het zoeken naar werk. Of wil meer bewegen maar weet niet hoe. Grote en kleine problemen: ze horen bij het leven. Maar je staat er niet alleen voor! In Leidschendam-Noord zijn er veel mensen en organisaties die je kunnen helpen. We zetten er hier 4 voor je op een rij.

PING-loket voor geldzaken

Weet je niet meer hoe je je rekeningen moet betalen? Blijf er niet te lang mee rondlopen! Het PING-loket helpt je met geldzaken. PING betekent Persoonlijk In Geld. Iedereen kan hier gratis terecht met vragen over geld. De medewerkers van het PING-loket beantwoorden vragen, helpen met het invullen van moeilijke formulieren en wijzen de weg naar de juiste organisaties die hulp kunnen bieden. Kijk voor meer informatie op deze website

Meedoen

Participatieconsulten Tom en Mandy helpen je om mee te doen in de samenleving. Bijvoorbeeld met het vinden van leuke activiteiten in je buurt als je niet meer kunt werken. Bijvoorbeeld omdat je lichamelijke klachten hebt of voor iemand anders zorgt. Kun je wel werken, maar weet je niet wat je mogelijkheden zijn? Ook dan kun je bij hen terecht. Ze bekijken samen met jou wat er nodig is om weer mee te doen. Meer informatie op deze website.

Over de buurt

Nathalie Batelaan is gebiedsregisseur bij Sterk voor Noord. Zij is de persoon die je helpt als je vragen of problemen hebt die gaan over de buurt. Van een vraag over het groen in de wijk tot hulp bij een vergunningsaanvraag. Ook met lastige vragen kun je bij haar terecht. Bijvoorbeeld als je je eenzaam voelt of een vermoeden hebt van huiselijk geweld. En heb je ideeën om van Noord een nog fijnere en veilige wijk voor iedereen te maken? Neem dan zeker contact met haar op! Je kunt Nathalie bellen of appen via 06 4118 1400. Of stuur een e-mail naar nnbatelaan@lv.nl.

Voor iedereen

Wijk- en dienstencentrum Woej is er voor iedereen in Leidschendam-Noord. Woej regelt bijvoorbeeld vervoer voor mensen die slecht ter been zijn, geeft taallessen en andere, leuke cursussen, ondersteunt iedereen die voor een ander zorgt en organiseert activiteiten om fit en gezond te blijven. Op de website van Woej vind je een overzicht van alle activiteiten en meer informatie.