“De Heuvel is een wijk waar bewoners klaarstaan voor elkaar”

Daouda Kamara

"Leidschendam is mijn dorp en De Heuvel mijn wijk. Ik ben er geboren en opgegroeid, ik woon hier nu 16 jaar met veel plezier. Ik ga naar school in de wijk, mijn bijbaan is bij de Dirk en veel van mijn vrienden wonen ook in de wijk", vertelt Dauoda enthousiast.

"In De Heuvel wonen veel verschillende mensen met verschillende culturen, van jong tot oud. Het voelt echt als mijn thuis. In onze buurt staan mensen echt klaar voor elkaar. Bijvoorbeeld met het warme maaltijden project. Ik werk hier aan mee, andere jongeren van mijn leeftijd ook. Samen met SenW brengen we warme maaltijden rond bij wijkbewoners. We krijgen echt super enthousiaste reacties! Sowieso ben ik erg blij met de sport- en spelactiviteiten in de wijk. Afgelopen zomer organiseerde SenW in samenwerking met Blockjam Den Haag het schrijverskamp. Er waren rapworkshops door lokale en bekendere rappers. Een leuke manier om je talenten verder te ontwikkelen.

Veel voetbaltalent in de wijk

Natuurlijk zijn er ook dingen die in mijn ogen beter of anders kunnen. Voetbal is bijvoorbeeld een populaire sport. Het houdt je bezig en je kunt lekker naar buiten. Maar in de hele wijk is er helaas geen goed voetbalveld. Dat is jammer, want volgens mij zijn er echt veel jongeren met voetbaltalent in de wijk, maar zij kunnen daar nu niks mee. In de wijk wonen ook mensen die niet veel geld hebben en maar moeilijk rond kunnen komen. Dat merk je bijvoorbeeld bij jongeren die regelmatig naar de inloop van SenW komen om daar op een spelcomputer te spelen, omdat ze thuis geen computer hebben of deze moeten delen met het hele gezin. Ik zou graag willen dat er minder armoede zou zijn. En als er op korte termijn in de wijk ruimte wordt gemaakt voor een voetbalveld, ben ik daar ook heel blij mee!"

Dauoda Kamara