Training voor Eritrese ouders met jonge kinderen

groepje kinderen

Hoe geef ik mijn kinderen in Nederland een goede start? Met welke vragen kan ik terecht bij het consultatiebureau? Wat is voorschools onderwijs en hoe werkt het basisonderwijs? Deze (en meer!) vragen komen aan bod in de training die De Waterlelie vanaf 3 oktober organiseert voor Eritrese ouders met jonge kinderen. Deelname is gratis.

De training bestaat uit 15 bijeenkomsten:
• 10 bijeenkomsten over gezinsplanning, groei, opvoeding en ontwikkeling
• 5 bijeenkomsten met professionals van consultatiebureau, kinderopvang/voorschoolse opvang, basisonderwijs, speciaal- en praktijkonderwijs.

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagmiddag van 13.00 – 15.00 uur. De voertaal is Tigrinya (moedertaal Eritreeërs).

Doel

Ouders die deelnemen aan de training krijgen de informatie die ze nodig hebben om hun opgroeiende kinderen in Nederland een goede start te geven. Het doel van de 5 bijeenkomsten met de professionals is om met elkaar het onderlinge vertrouwen en begrip te vergroten en meer samenwerking tussen ouders en professionals.

Aanmelden

De training start dinsdagmiddag 3 oktober. De laatste bijeenkomst is in januari 2024. Medewerkers van stichting Nieuwlander geven de training. Wil je meedoen met deze training? Stuur dan voor 15 september een e-mail naar caroline.vanenst@sociaalservicepunt.nl.

Vermeld in de mail:
• Naam van ouders
• Gezinssamenstelling
• Adres en woonplaats
• E-mail en telefoonnummer

Binyam Andebrhan (medewerker stichting Nieuwlander) neemt na aanmelding contact met je op voor een intakegesprek (kennismakingsgesprek).

Meer informatie

Heb je vragen over de training? Neem dan contact op met Caroline van Ernst, Sociaal Servicepunt via email caroline.vanenst@sociaalservicepunt.nl of telefoon 06-10 75 66 01.

groepje kinderen