Samen in actie voor Noord

Prinsenhofpark in Noord

Donderdag 28 september is er een speciale actie in Leidschendam-Noord. Op deze dag zet de gemeente zich extra in om de leefbaarheid in de wijken Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel te verbeteren. Ook Avalex, Vidomes, Woej , Sport & Welzijn en werkbedrijf De Binnenbaan doen mee.

Een leefbare wijk is een wijk waar het fijn en veilig is om te wonen en te werken. En waar buurtgenoten zich met elkaar verbonden voelen. Buurtbewoners én organisaties zoals gemeente, woningbouwverenigingen en welzijnsorganisaties zorgen er samen voor dat een wijk fijn en veilig is. Daarom trekken zij op 28 september samen op en gaan met elkaar de wijk in.

Signaal

“Natuurlijk geven we allemaal op gewone dagen ook aandacht aan fijn en veilig wonen”, legt Kim van Bregt uit. Zij regelt de actie namens de gemeente. “De actie is niet alleen bedoeld om problemen die er zijn op te lossen. Het is ook een signaal aan de bewoners dat we het belangrijk vinden dat Noord een fijne en veilige plek is om te wonen. En dat bewoners daar ook een rol bij spelen.”

Lijst

Er is vooraf een lijst gemaakt met klussen die voor deze actie worden aangepakt. “We krijgen bijvoorbeeld regelmatig klachten over zwerffietsen in deze wijk”, weet Kim. “Dat zijn fietsen die al veel te lang op dezelfde plek staan. De boa’s gaan deze fietsen labelen: er komt een kaartje aan te hangen waarop staat dat de fiets binnenkort weggehaald wordt.”

Andere activiteiten:

  • Avalex geeft voorlichting over het scheiden van afval in het winkelcentrum van De Heuvel
  • Vidomes start een postercampagne tegen het voeren van dieren op straat of in het park
  • Medewerkers van De Binnenbaan gaan zwerfaval prikken

Kom koffiedrinken

Ben je benieuwd wat er gebeurt op deze speciale dag? Kom een bakkie drinken en laat je bijpraten! Er rijdt de hele middag een koffiekar door de wijk waar je een gratis koffie kunt komen halen en je vragen kunt stellen over de leefbaarheid van de wijk en de actie. En heb je ideeën om Noord fijner en veiliger te maken? Lever je idee in bij de ideeënbus bij de koffiekar. Je kunt daar ook in gesprek met medewerkers van wijk- en dienstencentrum Woej die je verder kunnen helpen als je een idee hebt.

Hier vind je de koffiekar:

  • Fluitpolderplein van 13:00 tot 14:00 uur
  • Winkelstraat Prinsenhof van 14:00 tot 15:00 uur
  • Winkelstraat De Heuvel van 15:00 tot 16:00 uur

Sterk voor Noord

De actie is een initiatief van het programma Sterk voor Noord en sluit aan bij de ambitie van het programma om van Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel wijken te maken waar inwoners prettig en veilig wonen.

Prinsenhofpark in Noord