Nu ook ’s avonds: hulp bij geldzaken in de buurt

Man met lege broekzakken

Inwoners met vragen over geldzaken, zoals rekeningen die niet ze niet kunnen betalen of schulden, kunnen vanaf dinsdag 19 september ook op dinsdagavond terecht bij het PING-loket in Leidschendam. Er is sinds 2022 al een wekelijks spreekuur van het PING-loket op maandagochtend bij de bibliotheek aan het Fluiitpolderplein.

 PING betekent Persoonlijk In Geld. Iedereen kan hier terecht met vragen over geld. De medewerkers van het PING-loket beantwoorden vragen, helpen met het invullen van moeilijke formulieren en wijzen de weg naar de juiste instanties die hulp kunnen bieden. Bijvoorbeeld bij het oplossen van schulden.

Ook ‘s avonds

Ook mensen die werken hebben steeds vaker geldproblemen. Daarom start het PING-loket een tweede spreekuur in de avonduren bij het wijk- en dienstencentrum De Plint.

Spreekuren PING-loket

  • Maandagochtend van 10:00 tot 12:00 uur, bibliotheek aan de Vliet, Fluitpolderplein 5, Leidschendam
  • Dinsdagavond van 18:00 tot 20:00 uur, wijkcentrum De Plint, Prins Frederiklaan 7, Leidschendam (Nieuw vanaf 19 september!)

Een afspraak maken is niet nodig en het advies is gratis.

Sociaal Servicepunt

 In de bibliotheek is op maandagochtend ook een spreekuur van het Sociaal Servicepunt waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen. Bijvoorbeeld over opvoeding, relaties en sociale contacten, onderwijs, wonen, zorg en mantelzorg.

 

 

 

Man met lege broekzakken